Agile HR bij Voys

Voys werkt al jaren zonder managers en functies. De mensen van Voys vervullen een rol en krijgen daarmee de vrijheid om hun werk in te richten zoals zij zelf denken dat goed is. Dat betekent dat medewerkers veel verantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid hebben.

Bij Voys is iedereen baas over zijn eigen werk. Mensen zijn creatiever, nemen initiatief en hebben de slagkracht om zaken die niet goed gaan op te pakken en te veranderen. Wat bij Voys nagestreeft wordt is dat elke collega een maximum impact binnnen de organsatie krijgt; en dus doet wat het beste bij je talenten en drijfveren past.

Wouter Koetze

Wouter zit hier middenin. Zo heeft hij zelf opgeleid in marketing, jarenlang als project manager gewerkt, en houd zich nu bezig met rollen in de HR. Waaronder als Holacracy Coach. Vanuit de Holacracy Coach rol gaat Wouter meer vertellen om je een unieke kijk te geven hoe het is om te werken binnen een zelfsturende organisatie.

 

Hoe werkt het in de praktijk bij een volledig zelfsturend bedrijf? Hoe werkt het als je geen managers of functies hebt? Hoe is het om te werken bij Voys? In deze breakout sessie gaat Wouter je meer vertellen over wat Voys is en waarom Voys op deze manier werkt. Door middel van een interactieve spreekbeurt over zelfsturing krijg je praktische tips en meer info over de tools die ingezet zijn; waarbij je kan denken aan het salaris model en onze strategiebepaling.

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.