Gunther Verheyen | Scrum Event
Scrum org logo

Gunther Verheyen

Gunther Verheyen is een ervaren Scrum professional (2003). Na een carrière als consultant, werd hij in 2013 de partner van Ken Schwaber, de vertegenwoordiger van Scrum.org in Europa en beheerder van de cursussen en examens van Scrum.org. In 2016 besloot Gunther om zijn weg van Scrum verder te zetten als onafhankelijke Scrum Caretaker. Gunther is de auteur van het boek “Scrum – A Pocket Guide” (2013), dat in het Nederlands beschikbaar is als de “Scrum Wegwijzer” (2016).

Closing Keynote:

Agility in the face of Perplexity

 

In februari 2001 kwam ‘Agile’ ter wereld, via het “Manifesto voor Agile softwareontwikkeling”. Het Manifesto werd, tot verrassing van de auteurs, een groot succes. Sindsdien verving het Agile denken meer en meer het oude, industriële denken, dat zeker in 2001 nog erg dominant aanwezig was.

We zijn vandaag 2017, en dus 16 jaar na de publicatie van het Agile Manifesto. Dat roept vragen op. Is Agile nog nodig? Is Agile dood? Is Agile enkel relevant in IT en softwareontwikkeling? Hoe krijg je Agile in godsnaam uitgelegd?

Gunther Verheyen is sinds 2003 aan de slag met Scrum en Agile. In 2013 publiceerde hij zijn boek “Scrum – A Pocket Guide”, sinds 2016 in Nederlands vertaling verkrijgbaar als de “Scrum Wegwijzer”. Anno 2017 buigt Gunther zich over de aangehaalde vragen rond ‘Agile’. In zijn afsluitende keynote van het Scrum Event 2017 deelt hij zijn ideeën, inzichten en observaties; die hij tevens zal bundelen in een nieuw boek.

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.