pal-v

Just do it!

WERELDS EERSTE VLIEGENDE AUTOPRODUCTIEMODEL

Geïnspireerd door de natuur, ontwikkeld door de mens en in de loop van de tijd geëvolueerd, is de PAL-V Liberty een baanbrekend product dat het tijdperk van de vliegende auto inluidt. De PAL-V Liberty is een huwelijk tussen veiligheid en plezier, ontworpen om de meest veeleisende klanten tevreden te stellen.

 

Het lijkt erop dat roterende bladen het icoon voor een helikopter zijn geworden. Alleen de PAL-V Liberty is geen helikopter. In vliegmodus is de PAL-V Liberty een gyroplane. Wat is het verschil? De rotor van de helikopter wordt door een motor aangedreven, terwijl de bladen van de PAL-V Liberty worden niet door een motor aangedreven, maar door de wind. Zolang er luchtstroom is, draaien de bladen en werken ze als een continu open parachute.

 

Hoe organiseer je nu echter de activiteiten dusdanig zodat er continue ruimte is voor innovatie, waarbij je letterlijk het vliegtuig bouwt terwijl het vliegt? Daarnaast krijg je te maken met een organisatiegroei van 8 naar 140 medewerkers. Met behulp van opgeschaalde Scrum heeft PAL-V meer dan 6 teams gemobiliseerd om frequent waardevolle onderdelen op te leveren. Aan de hand van een continue feedback- en test-loop ontstaat er een nuchtere ‘just-do-it’ mentaliteit. Dankzij de beproefde ‘earned value’ methode en de zeer intrinsiek gemotiveerde teamleden, is PAL-V telkens weer in staat om nieuwe waardevolle successen te vieren.

Joris van den Berg

Joris is beginnend Project Team Lead bij PAL-V. Met behulp van Scrum faciliteert hij de engineers van het Powerplant team in alles wat zij nodig hebben om ‘s werelds eerste vliegende auto te realiseren. Net als PAL-V evolueert die aanpak constant: de volgende stap is het creëren van eigenaarschap bij engineers in de ontwikkeling van de onderdelen. Zijn eerdere ervaring bij verschillende raceteams helpt hierbij om de juiste drive in het team te houden door het vieren van successen en constant te evalueren wat er beter kan.

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.