Bayer

Een eerlijk verhaal over het inzetten van een cultuurverandering.

Van een traditionele aansturing naar een Agile way of Working bij Bayer- een eerlijk verhaal over het inzetten van een cultuurverandering.

Het is niemand ontgaan dat, door de pandemie, de digitale evolutie in een stroomversnelling is geraakt. Dit heeft onder andere tot gevolg dat de manier van communiceren, kennis op doen en met elkaar in contact komen niet meer hoofdzakelijk fysiek is.

 

Ook binnen Bayer heeft dit de nodige veranderingen teweeg gebracht. Zo is men onder andere van merendeels fysieke contacten (denk aan artsen bezoeken) nu geëvolueerd naar communicatie via verschillende kanalen. Bijvoorbeeld, face-to-face bezoeken, e-mail, webinars, website, social media. Om in deze veranderende wereld continu te blijven verbeteren en te voldoen aan de verwachtingen van de klanten, werd gekozen om de Agile way of Working en het werken middels Scrum te introduceren.

 

Een enorme uitdaging want:

  • Hoe verander je de manier van werken binnen een bedrijf dat voortborduurt op zowel traditie als innovatie?
  • Hoe verander je in een bedrijfstak dat streng gereguleerd is en waarin een geringe fout ethisch en economisch enorme gevolgen heeft?
  • Hoe introduceer je de Agile mindset, rekening houdend met de deontologische code en duidelijke gedragsregels, binnen de farmaceutische industrie?

Eugène en Hilde nemen je in hun lezing mee in hoe ze deze verandering vorm gegeven hebben. Een verhaal over uitdagingen, leermomenten en successen. Geen ingewikkelde theorie, maar juist een eerlijk down to earth verhaal over hun ervaringen met het inzetten van een cultuurverandering.

Eugène Christianen & Hilde Vangenechten

Bayer is een life science company dat al meer dan 150 jaar actief en succesvol is in de gezondheidszorg en landbouw.

Dag in dag uit werken zo’n 100.000 medewerkers aan de missie: “science for a better life” om de visie “health for all, hunger for none” te realiseren.

Als leider in de gezondheidszorg biedt Bayer innovatieve oplossingen die zijn ontworpen om ziekten te voorkomen, verlichten en behandelen. Bayer Pharmaceuticals hecht dan ook veel waarde aan de interactie met professionals in de zorg. Wederzijds begrip over ziektebeelden en een adequate behandeling is een factor die essentieel is voor alle betrokken partijen.

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.