Scrum Event 2016: “Een agile team als start-up”

“Het vormen van succesvolle teams: een agile team als start-up”. Tijdens deze workshop ga je met Sabine Scheepstra aan de slag met het samenstellen van agile business teams. Wat zijn de kenmerken van succesvolle (agile) teams? Wat kun je leren van het spotify model? Hoe pas je Lean start-up principes toe? En wat is een team-forming ceremony?

Sabine werkt sinds 2010 bij PGGM, in verschillende (leidinggevende) functies en in verschillende business units. Sinds 1,5 jaar is Sabine Programmamanager van het corporate reorganisatieprogramma dat PGGM eind 2014 is gestart. Dit programma heeft als doel om de PGGM organisatie te vernieuwen om wendbaarder te worden, tegen structureel lagere kosten. Voordat Sabine bij PGGM kwam werkte ze als consultant in rollen als Business analist en Projectmanager in de financiële sector. Ze is afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht met een master in de Geneeskunde.

In 2010 kwam Sabine voor het eerst met agile in aanraking, toen een groepje PGGM developers van haar afdeling begon te met experimenteren met agile en scrum. Sabine raakte hierdoor geïnspireerd en adopteerde de agile mindset en in 2011 leidde ze met haar managementteam de agile transformatie van de hele afdeling Applicatieontwikkeling.

sabinepagina

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.