Internationale cultuurverschillen benutten in de algehele teamcultuur

Agile teams bestaan steeds vaker uit mensen met verschillende culturele achtergronden van over de hele wereld. Alleen hoe reageren verschillende culturen? Wat is het verschil in denkproces op dezelfde vraag? Hoe geef je elkaar feedback? Aan de hand van Erin Meyer’s Culture Map hebben wij onze teams geanalyseerd. Hoe en waarom reageert een persoon zo? Hoe verschillen we? Door met onze teams hierover te leren, hebben we begrip en vertrouwen opgebouwd. Zodoende hebben wij een gezamenlijke Agile team cultuur gecreëerd waarin we beter samenwerken en presteren.

 

In deze breakout sessie vertellen we over onze aanpak, successen en leermomenten. Samen hebben we een interactieve discussie over wat jij in je eigen teams ervaart en geven we jou de tools om zelf binnen je eigen teams aan de slag te gaan.

Iedereen die werkt binnen multiculturele teams zal tenminste 1 AHA moment hebben.

Karlijn Lim

Karlijn is 1,5 jaar Scrum Master bij Randstad van een internationaal scrum team. Hiervoor heeft zij ruim dertien jaar in de Digital Video Broadcast wereld gewerkt. Een wereld waar zij met heel veel verschillende culturen in aanraking is gekomen. Haar doel is dan ook om met internationale teams een goede werkcultuur te creëren en te zorgen dat iedereen elkaar qua denkwijze begrijpt. Met dit doel streeft ze om als team naar een hoger niveau te groeien.

Frank Nieuwenhoff

Frank is opgegroeid in vier verschillende landen op twee verschillende continenten. De afgelopen zes jaar heeft hij voor verschillende multinational bedrijven als Scrum Master gewerkt. In die rol heeft hij met mensen van elk continent, behalve Antarctica, gewerkt.

Hij is nu twee jaar Scrum Master bij Randstad en heeft daar vijf verschillende teams gecoacht.

Frank is gemotiveerd om teams naar een hoger niveau te tillen door middel van een gemeenschappelijk doel en betere samenwerking.

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.