Het concept Business Value nader onderzocht

Eén van de kernbegrippen in Scrum is Business Value. Wat natuurlijk aansluit bij het eerste principe van Agile software ontwikkeling: “Our highest priority is to satisfy the customer through early and continuous delivery of valuable software”. Maar wat is “valuable software” of business value? Er is er geen eenduidige methode om business value vast te stellen. Het blijft een wat grijs gebied. Uit praktijkvoorbeelden blijkt dat een te eenzijdige focus op gebruikersvriendelijkheid tot problemen en zelfs mislukte projecten kan leiden. Reden om dit belangrijke aspect te gaan onderzoeken:

  • Wat is precies business value?
  • Hoe kun je dit maximaliseren?
  • Welke rol kan de Product Owner daarbij spelen?

In deze presentatie deelt Pepijn van de Vorst zijn bevindingen tot nu toe en is er ruimte om ervaringen op dit gebied te delen.

Pepijn van de Vorst

Pepijn van de Vorst (1972) onderzoekt het begrip business value en de rol van de Product Owner bij agile software ontwikkeling. Vanuit een brede achtergrond in de IT, waarin hij onder andere rollen als ontwerper, tester, testmanager, projectleider, trainer, consultant, productmanager en Scrum Master heeft vervuld. Op dit moment is hij twee dagen per week werkzaam als ontwerper / tester bij Kadaster en werkt hij drie dagen per week aan het onderzoeken van de rol van de Product Owner, het begrip business value en het ontwikkelen van trainingen en workshops voor Product Owners.

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.