Mattijs van Kooten
Achmea logo

Bewegen van doing Agile naar being Agile

Hoe doen we dat en welke rol speel jij daar zelf bij?

 

Doing Agile gaat over het enkel toepassen van de gebruiken en tools die horen bij Scrum, Kanban en andere frameworks. Bij Being Agile gaat het ook over ons gedrag en onze doelen, waardoor het onderdeel is van de cultuur en de denkwijze.

 

Na de workshop:

  • begrijp je het verschil tussen Doing- en Being Agile
  • heb je gereflecteerd op je eigen Agile doen of zijn
  • heb je een aantal tools in handen die je kan gebruiken in je being agile journey
  • weet je welke vervolgstap je kunt (en gaat) zetten

 

Elementen van Being Agile die worden behandeld:

  • Klantfocus
  • Meesterschap
  • Wendbaarheid
  • Continu Verbeteren
  • Samenwerken

Mattijs van Kooten

Mattijs heeft 10 jaar ervaring als lean/agile-coach in productie- en in kantooromgeving. Daarin begeleid hij teams in hun transitie naar lean werken. Daarbij is samenwerken en redeneren vanuit het probleem het uitgangspunt. Dus de methode (en tools) als oplossing en niet als doel op zich.

Als onderdeel van het coachen geeft hij trainingen en workhops over uiteenlopende onderwerpen  van lean en agile. Daarbij geeft hij ook training bij het Nyenrode Lean Institute over Lean Management “Leren door doen”.

In Achmea begeleidt hij als agile coach teams in hun transitie naar Agile werken. Afgelopen jaar hebben ze bij Debiteuren Management binnen Achmea een indrukwekkende transitie doorgemaakt van waterval naar agile werken.  In deze transitie is het SAFe raamwerk als uitgangspunt genomen en Debiteuren Management heeft daar een eigen invulling aan gegeven.

Anja Rossingh

Anja is agile-coach in een IT-omgeving, waarin zij teams en individuen begeleid in hun transitie naar het nieuwe werken. Daarbij heeft ze specifieke aandacht voor de menskant, het gedrag,  de cultuuraspecten van een verandering. Ze is van mening dat in transities vaak te weinig aandacht is voor de cultuurverandering waardoor de transitie uiteindelijk nooit blijvend succesvol wordt. Immers de ‘biggest change is in management & culture.’

 

Als agile coach verzorgt ze interventies om het veranderproces te stimuleren en het resultaat te optimaliseren. Anja gelooft er in dat fun een belangrijke voorwaarde is voor het behalen van resultaat en is dan ook fan van het inzetten van gamification om inzichten te krijgen en te kunnen en mogen leren.

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.