Fred

Geen ‘enterprise’, maar wel SAFe?

Het Scaled Agile Framework (SAFe) for enterprises is bedoeld voor grotere bedrijven waarbij het aantal personen dat participeert in de development streams groter is dan 50 personen. Betekent dit dat je SAFe volledig links moet laten liggen als je geen ‘enterprise’ bent? Integendeel.

Ik kom bij onze klanten regelmatig vraagstukken tegen die vergelijkbaar zijn met de vraagstukken die spelen bij enterprises. Het enige verschil is de schaal waarop het een en ander voorkomt. Het toepassen van SAFe in zijn volle breedte in dit soort situaties is vaak niet efficient. Wel is het mogelijk om delen van het SAFe gedachtegoed toe te passen en dit biedt vaak hele praktische oplossingen. Wat te denken van de vertaling van strategy naar operatie, of hoe bepaal ik de waarde van features of epics die opgepakt moeten worden en de prioritering daarvan?

 

Op basis van een aantal praktijkcases van onze klanten, laat ik zien hoe SAFe kan helpen bij vraagstukken zoals hiervoor aangegeven. Ik benader dit vanuit een probleemstelling en laat vervolgens zien welke delen van SAFe kunnen helpen bij de oplossing.

Fred Batten

Bij Agile Scrum Group werk ik als Agile coach en trainer op het gebied van Agile werken. Energie krijg ik als mensen een stap maken in kennisontwikkeling en/of persoonlijke ontwikkeling. In mijn rol bij de Agile Scrum Group is dit wat ik dagelijks tegenkom!

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.