De rol van system thinking in de ING transitie naar meer agility

Zoals veel bedrijven zijn we bij ING al langere tijd bezig met een transformatie naar meer snelheid en agility. Veel initiatieven hebben bijgedragen, oa op Lean, Agile, Design Thinking gebaseerde veranderingen. De rode draad is steeds de klant centraal, visualiseren, ritme creëren en continue verbeteren gebaseerd op data.

 

In een complexe internationale organisatie als de onze is veranderen op grote schaal uiteraard niet makkelijk.  Waarbij een aanpak op de ene plek heel goed werkte, bleek deze op een andere plek binnen ING weinig tot geen effect te hebben. Deze ervaringen hebben ervoor gezorgd dat we meer gebruik zijn gaan maken van system thinking.

 

Wat is er op een bepaalde plek nodig? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen zichzelf en hun bijdrage in het grote systeem zien? Ik wil jullie meenemen in wat we daarbij geleerd hebben en hoe we het gebruiken.

Evelijn van Leeuwen

Evelijn van Leeuwen is Organisatiesocioloog en werkt als Agile coach bij ING. Zij is sinds 2010 betrokken bij de invoer van Agile werken op verschillende afdelingen binnen ING. De eerste jaren als manager, en daarna als coach. Als coach werkt zij met (leiderschaps)teams om verbeteringen door te voeren in de manier van werken.

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.