Achmea logo

Agile Escaperoom

Word onderdeel van het gelegenheids-scrumteam in deze Agile Escaperoom.

 

Als team krijg je de opdracht om een game te ontwikkelen voor The Game Factory.

 

Directeur Jeff Schwaberland zit met de handen in het haar. Het vorige Scrumteam heeft er een rommeltje van gemaakt en geen enkele populaire game weten te ontwikkelen. De games leverden geen waarde voor klanten en de velocity was schrikbarend laag. Jouw hulp is daarom essentieel.

 

Durf jij het aan?

Edwin Vos

Edwin heeft 9 jaar ervaring als Lean en Agile-coach. Daarvoor heeft hij ruim 5 jaar ervaring opgedaan in het opzetten en uitvoeren van procesmanagement. Hij heeft ervaring met het begeleiden en ondersteunen van transities naar zowel Lean, SAFe als Agile werken binnen verschillende afdelingen en onderdelen van Achmea. Denk hierbij aan operationele, financiële, juridische, faciliterende en IT-omgevingen. Het probleem staat hierbij centraal. Samen met de onderdelen kijkt hij wat de juiste oplossing en werkwijze is.

 

Binnen ons vakgebied is vaardigheden overbrengen één van de belangrijkste doelen. Alleen dan kan een nieuwe werkwijze geborgd blijven. Edwin is vanuit Achmea master-trainer en contactpersoon aan het Nyenrode Lean Institute. Hier geeft hij 2-daagse Lean trainingen en begeleidt hij deelnemers bij het uitvoeren van hun praktijk-opdracht op de werkvloer. Tijdens de 2-daagse leren de deelnemers hoe ze in hun eigen organisatieonderdeel kosten kunnen besparen, de processen efficiënter kunnen laten verlopen en beter kunnen inspelen op de behoefte van de klanten.

 

Nadat Edwin in aanraking kwam met Gamification is het idee ontstaat om een Escaperoom te ontwikkelen om zo de beginselen van Agile, Scrum en Kanban over te brengen. Daarnaast is het een perfecte manier om deelnemende teams te laten reflecteren op de gedragingen van het team, om aan teambuilding te werken en natuurlijk ook om gewoon lol te hebben.

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.