Misdaad oplossen met Kanban

We zijn aan de slag gegaan binnen de opsporing en wel binnen ons projectteam met de Agile gedachte. Immers onze dagdagelijkse werkzaamheden en methodieken (waterval) waren wel aan vernieuwing toe.

 

Ons team houdt ervan om te experimenteren met nieuwe, verhelderende en innovatieve ideeën. We zien niet steeds  beren op de weg, maar we beginnen gewoon en passen ons onderweg, wanneer nodig, aan.

 

Zodoende zijn we aan de slag gegaan met Scrum en Kanban. Met beide methoden hebben we in korte termijn veel ervaring opgedaan. We realiseren ons dat dit pas het begin is. Natuurlijk hebben ook wij onze uitdagingen, bijvoorbeeld een hoge werkdruk en de waan van de dag.

 

Toch hebben we inmiddels leuke resultaten geboekt. En daar willen we jou graag in meenemen.

Dik Wendels en Vicky Daalhof

Vicky Daalhof, 22 jaar werkzaam bij de politie, waarvan inmiddels 12 jaar bij de recherche. Nu werkzaam als Senior Tactische Opsporing bij de recherche van het district Rijnmond Noord, van de eenheid Rotterdam. Sinds december 2018 gestart met werken middels Agile.

Dik Wendels 33 jaar werkzaam bij de politie, waarvan de laatste 19 jaar bij de recherche. Dik is werkzaam als chef, operationeel Expert Tactische Opsporing, bij de recherche van het district Rijnmond Noord, van de eenheid Rotterdam. Sinds het begin van dit jaar werkt hij binnen zijn projectteam met Agile / Scrum / Kanban.

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.