Danielle Braun

Danielle Braun

Tijdens dit event zal Danielle Braun een lezing houden over Patronen – herkennen en veranderen met antropologische blik.

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog, spreker, directeur van de Academie voor Organisatiecultuur, en auteur van onder andere  ‘De Corporate Tribe’ en ‘Building Tribes’.  Ze stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Verder reist Danielle de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: “aandacht is het nieuwe goud”.

 

Danielle Braun studeerde klassieke culturele antropologie. Ze specialiseerde zich in de dynamiek van politiek religieuze systemen in Afrika en Azië. Halverwege haar studie werd ze gegrepen door het inzicht dat rituelen en omgangsvormen bij bedrijven en organisaties “om de hoek” minstens even indrukwekkend en functioneel zijn als die van verre vreemde volken. Haar onderzoeksobjecten veranderden van totempalen en vooroudergeesten naar de magie van planning- en controlsystemen en de bezieling van leiders in organisaties. Ze combineerde de klassieke antropologie met organisatiekunde en studeert als een van de eersten in Nederland af als corporate antropoloog. Haar antropologische veldwerk deed ze anderhalf jaar lang achter in de politieauto. Daar leerde ze het klappen van de zweep van het onderzoekswerk én van de straat kennen. Danielle promoveerde in 1996 op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie met een proefschrift “Sturingsperikelen in de Politieorganisatie”. Danielle vervolgde haar loopbaan als adviseur binnen de politie en een groot consultancybureau en als leider in de asielopvang en de lokale overheid.

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.