Annemarie Wolfrat

Fouten maken is geweldig

We werken allemaal toe naar Agile organisaties waarin we snel leren, experimenteren en falen omarmen. Waarom is het laatst genoemde in de praktijk vaak zo lastig te bereiken?

Gevoelens van imposter syndrome, oude patronen en nieuwe percepties komen om de hoek kijken in het creëren van een organisatiecultuur waarin falen niet alleen wordt omarmd, maar waarin het ook een gevierd onderdeel van de organisatiecultuur is.

 

Hoe ga je van een organisatiecultuur die uitstraalt falen te veroordelen naar een cultuur die fouten maken viert? Oftewel naar een cultuur waarin we niet alleen bezig zijn met wat we voor de volgende uitdaging moeten leren, maar ook bewust bezig zijn met wat we moeten ontleren en welke referentiekaders herziening nodig hebben. Annemarie Wolfrat neemt je graag mee op deze nooit eindigende reis en geeft praktische tips over hoe we hier stappen in kunnen blijven zetten.

Tijdens deze sessie gaan we in op onderwerpen als cognitive bias, het Dunning-Kruger effect en hoe je effectiever in je werk wordt door er vaker vanuit te gaan dat je het misschien niet bij het juiste eind hebt. Is je interesse gewekt? Ik hoop je te zien op het Scrum event!

Annemarie Wolfrat

Annemarie Wolfrat is Agile (transitie) coach bij TOPdesk en sinds twee jaar ook verantwoordelijk voor het Agile gedachtegoed bij TOPdesk. Sinds vorig jaar is zij ook onderdeel van het internationale leiderschapsteam voor People & Organisation. Ze heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het succesvol begeleiden van organisatieveranderingen. In de afgelopen jaren heeft ze binnen TOPdesk meerdere Agile transities begeleid, leiderschapsteams gecoacht om meer Agile leiding te gaan geven. Momenteel werkt ze aan het verbeteren van internationale organisatiestructuren.

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.