Constructieve conflicten in de praktijk

Agile organisaties zijn in staat om te innoveren omdat er in multidisciplinaire teams wordt gewerkt. Binnen een multidisciplinair team verschillen echter niet alleen de disciplines, maar ook de belangen, interpretatie en voorkeuren. Ook verschillen Agile organisaties in de mate van de wendbaarheid bij collega’s. Bij het bouwen aan een high performing team is het belangrijk om die verschillen optimaal te benutten. Alleen hoe doe je dat? Hoe los je conflicten op die onderweg ontstaan?

Tijdens deze sessie maak je kennis met een bewezen aanpak voor het faciliteren van een constructief conflict binnen teams en binnen de organisatie. Na een theoretische uitleg wordt de theorie naar de praktijk vertaald en kun je dit uitwisselen met andere deelnemers.

We behandelen het effect van ons brein op hoe we met conflicten omgaan en je eigen voorkeursstijl bij conflicten. We koppelen de fasen in teamontwikkeling aan een aanpak per fase. Verder worden er tips aan de hand van praktijkvoorbeelden gedeeld.

Na deze sessie ben je geïnspireerd én in staat om de inzichten toe te passen en daarmee zelf een constructief conflict te creëren!

Anne Geluk

Anne is adviseur op het gebied van strategische organisatieontwikkeling en gespecialiseerd in complexe veranderprocessen en teamontwikkeling. Ze is van mening dat verandering niet door grootschalige verandertrajecten ontstaat, maar staat of valt bij het verhogen van de betrokkenheid van de mensen. Dat vraagt om het creëren van de urgentie en bouwen vanuit de kracht van de organisatie met een concrete en mensgerichte aanpak.

 

Zonder wrijving geen glans; zonder conflict geen verandering. Naast de rol van adviseur, Agile coach, Scrum master of interim-manager wordt Anne regelmatig gevraagd in de rol van mediator. Een rol die haar goed afgaat door haar no-nonsense stijl en sterke gevoel voor waar de bewegingsruimte zit.

Anne combineert bedrijfskundige kennis, de Agile mindset en Agile frameworks met het systemisch perspectief in haar aanpak. Ze werkt voor diverse organisaties in verschillende sectoren en heeft voornamelijk binnen de culturele sector veel opdrachtgevers. Daarnaast werkt ze als Agile coach & trainer namens Agile Scrum Group.

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.