patricia heidendal
Obvio logo

Marieke Keij

Marieke is nu tien jaar Project Manager bij Obvion, waar zij de afgelopen jaren verschillende implementatie- en veranderopdrachten heeft uitgevoerd. Marieke is overtuigd van de kracht van werken vanuit een gezamenlijke focus en verantwoordelijkheid, waarbij teams zelf beslissen wat ze nodig hebben om succesvol te zijn. Marieke heeft de ontwikkeling naar Agile Werken binnen Obvion vanaf het begin meegemaakt in de rol van Scrum Master en Agile Coach.

Patricia Heidendal

Patricia is ruim 10 jaar werkzaam bij Obvion waarvan de afgelopen 4 jaar als Projectmanager en sinds 2016 ook als Scrummaster en Agile coach. Als projectmanager is zij betrokken geweest bij de ontwikkeling van nieuwe innoverende producten en diensten alsmede projecten die betrekking hebben op beleidszaken. Patricia gelooft in de kracht van intrinsiek gemotiveerde teams en stond aan de wieg van de transitie van projectmatig werken naar Agile werken in de rol van Scrum Master en Agile Coach.

Praktijkcase:
Van projectmatig werken naar Agile werken… en weer terug?

Begin 2016 is de veranderorganisatie van Obvion volledig overgegaan van projectmatig werken naar Agile en Scrum. Inmiddels zijn we bijna drie jaar verder. We werken nu met een mix van programma’s, (agile) projecten en vaste agile teams. Waarbij regelmatig Scrum of Kanban toegepast wordt voor het opleveren van producten. We proberen steeds bewuster een keuze te maken voor een werkwijze die passend is voor de uitdaging die er ligt.

Wat is de beweging die Obvion heeft doorgemaakt? Welke keuzes zijn gemaakt, en wat zijn onze leerpunten? Kom luisteren en meepraten op 1 november!

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.