patricia heidendal
Obvio logo

Marieke Keij

Marieke is nu tien jaar Project Manager bij Obvion, waar zij de afgelopen jaren verschillende implementatie- en veranderopdrachten heeft uitgevoerd. Marieke is overtuigd van de kracht van werken vanuit een gezamenlijke focus en verantwoordelijkheid, waarbij teams zelf beslissen wat ze nodig hebben om succesvol te zijn. Marieke heeft de ontwikkeling naar Agile Werken binnen Obvion vanaf het begin meegemaakt in de rol van Scrum Master en Agile Coach.

Patricia Heidendal

Patricia is ruim 10 jaar werkzaam bij Obvion waarvan de afgelopen 4 jaar als Projectmanager en sinds 2016 ook als Scrummaster en Agile coach. Als projectmanager is zij betrokken geweest bij de ontwikkeling van nieuwe innoverende producten en diensten alsmede projecten die betrekking hebben op beleidszaken. Patricia gelooft in de kracht van intrinsiek gemotiveerde teams en stond aan de wieg van de transitie van projectmatig werken naar Agile werken in de rol van Scrum Master en Agile Coach.

Praktijkcase:
Scrum toepassen in een regieteam

Een agile team dat verantwoordelijk is voor een programma, hoe organiseer je dat? Binnen Obvion is het team Procesverbetering en -innovatie verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma Basis op orde. De backlog wordt gevormd door verschillende initiatieven, die door verschillende teams worden uitgevoerd. Dat kunnen zowel agile teams, meer traditionele projectteams of operationele teams zijn. Het programmateam gebruikt Scrum om regie te voeren over het programma. Hoe? Dat vertellen we je op 1 november!

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.