Karel Dijker

Karel is Senior Marketeer en heeft veel ervaring met ontwikkeling en introductie van nieuwe proposities. De reis naar de realisatie van een nieuwe propositie begint voor hem altijd bij het identificeren van de klantbehoeften.

 

Karel heeft als Product Owner een eenmalige ervaring met Agile werken bij de ontwikkeling van een App. Door eerst te ‘doen’ en daarna de opleiding Certified Product Owner te volgen, bleek de Agile werkwijze heel dicht bij Karel te staan. In november 2017 is Karel nieuw binnengekomen als Senior Marketeer bij Enexis Netbeheer. Zodra de mogelijkheid zich voordeed om de voordelen van Agile werken voor het Marketing team te exploreren, heeft Karel dit met mede seniors Ilse van Lieshout en Stefan van den Boom met beide handen aangepakt.

Stefan van den Boom

Stefan heeft meer dan tien jaar ervaring als digital marketeer, waarvan twee jaar als Product Owner en heeft vorig jaar na een internationale carrière via London en Sydney zijn weg terug naar Nederland gevonden. Bij Enexis Netbeheer is hij verantwoordelijk voor het digitale optimalisatie team dat een grote rol speelt bij het digitaliseren van klantcommunicatie.

 

Het meest interessante aan Agile werken binnen organisaties vindt Stefan het meekrijgen van stakeholders. Vooral voor grote organisaties is het nog steeds spannend om zonder een tot in de puntjes uitgewerkt plan of product de markt op de te gaan én echt naar de klant te luisteren. De cultuurverandering die hierbij hoort zowel binnen als vooral ook buiten agile teams vindt hij een van de mooiste uitdagingen van zijn werk.

Praktijkcase:
Agile werken bij Enexis Netbeheer: van aansluitwaarde naar klantwaarde

In de praktijkcase ‘van aansluitwaarde naar klantwaarde’ wordt je meegenomen in de uitrol van Agile werkwijze op een Marketingafdeling. Er wordt stil gestaan bij de belangrijkste successen en leerpunten:

 

  •  Hoe is het Marketingteam in staat geweest om het creëren van klantwaarde centraal te stellen in een zeer technisch georiënteerd semioverheidsbedrijf?
  •  Hoe sluiten twee verschillende Agile werkvormen: Scrum & Kanban op elkaar aan?
  •  Hoe Agile werken in te zetten in een non-IT omgeving?
Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.