sven brekelmans

Sven Brekelmans

Sven Brekelmans is consultant en trainer op het gebied van blockchains. Sinds 2013 is hij gefascineerd door Bitcoin, de onderliggende techniek en de mogelijkheden daarvan. Met een achtergrond in Civiele Techniek en 9 jaar ervaring in de bouwsector als technisch manager en innovator heeft hij in 2017 een radicale switch gemaakt naar een zelfstandig bestaan. Naast trainer en consultant is hij ook adviseur voor Blockchain Investments & Co in Amsterdam.

 

Sven heeft een passie voor innovatie, en is gebiologeerd door de eindeloze mogelijkheden die blockchain in potentie biedt, op financieel vlak, maar ook op sociaal, maatschappelijk en cultureel vlak. Complexe zaken terugbrengen tot eenvoud, en een spoor van vernieuwing achterlaten – kenmerkend voor zijn werkwijze.

Workshop:

Blockchains

Blockchains, voor veel mensen die het googelen lijkt het alsof de woorden van de uitleg in de verkeerde volgorde staan. Een blockchain is simpel gezegd een manier waarmee informatie over transacties kan worden geslagen. In ons dagelijks leven hebben we elke dag te maken met belangrijke data. Vroeger werd deze informatie opgeslagen in dikke papieren mappen, maar tegenwoordig wordt daarvoor vaak een digitale database gebruikt.

 

Echter zijn databases niet 100 procent veilig. De persoon die de database beheert moet vertrouwd worden door iedereen die van de database gebruik maakt. De beheerder heeft de volledige macht over de database. Een blockchain is een decentrale database. Een blockchain wordt dus niet beheerd door één persoon, maar door meerdere personen samen. Op deze manier is de informatie op een veilige manier opgeslagen. Het klinkt als een simpele techniek, maar de impact die blockchain op ons leven kan gaan hebben is vergelijkbaar met de impact van internet zelf, zo niet groter.

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.