shardee de roos
ING
Nienke Alma

Nienke Alma is een mensgerichte Agilist met 10 jaar ervaring als tester, test manager, Scrum Master, trainer en Agile Coach. Momenteel werkt ze als Agile Coach bij ING.

 

Nienke krijgt veel energie van het ondersteunen van individuen en teams in hun continue leerproces. Ze kijkt daarbij vaak naar creatieve en interactieve manieren om voortgang te blijven boeken. Op weg naar een waardevol resultaat, zorgt ze ervoor dat de fun-factor niet wordt vergeten. Continue leren gebeurt voor Nienke vooral in de praktijk. In haar eigen werk als Agile Coach experimenteert ze graag. Haar omgeving stimuleert ze datzelfde te doen: leer door te ervaren!

Shardee de Roos

Shardee de Roos is Agile Coach in de Client Services omgeving van ING. Als agile coach begeleidt ze (management)teams in hun transitie naar Agile werken. Daarnaast ontwikkelt en verzorgt ze trainingen voor de nieuwe Agile Coaches van ING Nederland en België.

 

Shardee laat zich inspireren door het motto ‘Winners are not people who never fail but people who never quit’. Ze haalt veel uitdaging uit het begeleiden van de cultuurverandering richting een continu lerende organisatie. Shardee gelooft dat iedereen Agile kan (leren) werken. Dit doet ze door te levellen met de teams en ze vanuit deze positie de spiegel voor te houden, verschillende werkvormen en stijlen in te zetten. Dit combineert ze met een gezonde dosis flair, enthousiasme en doorzettingsvermogen.

Breakout sessie:
De impact van Agile en Scrum.

Hoe bepaal je als Agile Coach je focus? Hoe zorg je ervoor dat die focus aansluit op die behoefte vanuit de business? Deze vragen houden veel Agile Coaches bezig. Met een open blik is het eenvoudig om een grote diversiteit aan coachvragen te spotten. Niet iedere coachvraag vertegenwoordigt echter een breed gedragen behoefte vanuit de business. Met het zoeken en vinden van aansluiting met de business vergroot je de kans dat je impact maakt met Agile Coaching, maar daarmee komt direct een nieuw vraagstuk in beeld: hoe weet je dat een Agile Coach succesvol is? Dat is een vraag die niet alleen Agile Coaches zelf bezig houdt, maar ook organisaties die ervoor kiezen om Agile Coaches in te zetten.

Shardee de Roos en Nienke Alma, beide Agile Coaches, zullen door middel van een praktijkcase laten zien wat ING gedaan heeft om de impact van Agile Coaches niet alleen te vergroten, maar ook beter inzichtelijk te maken. Ze nemen je mee in het proces van het schrijven van een assignment, het afstemmen met de opdrachtgever en de uiteindelijke realisatie. Daarnaast gaan ze dieper in op de verschillen tussen assignments afhankelijk van het organisatieonderdeel (BusDevOps Tribes vs Client Services). Vind je impact met Agile Coaching belangrijk? Dan wil je deze sessie niet missen!

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.