Eveline Kreuk

In 2017 heeft Eveline een onderzoek geleid bij verschillende zelfsturende organisaties. Hierin heeft ze de effecten van zelfsturing en autonomie op het psychologische kapitaal van medewerkers onderzocht.

 

Eveline Kreuk is Agile coach en helpt organisaties en teams in Agile werken met als doel een waardevolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. Met passie begeleidt ze teams en organisaties om hun ambities en dromen om te zetten tot actie. Ze heeft een achtergrond in organisatiepsychologie en interventiekunde. Haar expertise ligt op het gebied van Agile, zelfsturing en Scrum.

Workshop:
Zelf-organisatie

Zelforganisatie zorgt voor blije klanten en medewerkers. Maar hoe realiseer je dat in de praktijk?

 

Het traditionele hiërarchische organisatiemodel raakt uit de tijd. In een hiërarchie wordt uitgegaan van medewerkers die beheersbaar zijn en gecontroleerd moeten worden door een manager. Je ziet dat steeds meer bedrijven de transitie maken naar Agile werken met zelforganiserende teams. Zelforganisatie stimuleert een noodzakelijke beweging van “medewerkers beheersen en controleren” naar “kundige professionals vertrouwen”. Een beweging waarin niet meer vóór medewerkers, maar mét medewerkers wordt nagedacht over werk.

 

Wanneer je zelforganisatie goed uitvoert, leidt dit tot meer tevreden medewerkers. Blije medewerkers leiden vervolgens tot blije klanten. Een mooie bijvangst van zelforganisatie is dat deze vorm van organiseren vaak lagere kosten met zich meebrengt.

 

Kom naar de breakout sessie om te leren over:

– zelforganiserende teams,

– het starten met zelforganisatie in de praktijk,

– en om in gesprek te gaan met gelijkgestemden.

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.