evelien roos

Evelien Acun-Roos

Evelien Acun-Roos is een ervaren Agile Coach bij Xebia en een Professional Scrum Trainer (PST) bij Scrum.org. Ze heeft diepgaande kennis van en ervaring met Agile en Scrum en weet deze over te brengen op teams, Scrum Masters en Product Owners.

 

Zij richt zich met name op teams en de individuen in de teams. Ze vindt het leuk om teams op te starten en ze te begeleiden in hun continue verbeteren. Ze heeft tientallen teams geholpen bij verschillende bedrijven van verschillende grootte (ING, Rabobank, Vrije Universiteit Amsterdam, APG, Philips en recent Vodafone Ziggo.

 

Evelien is ook Scrum Master van de Scrum Boosters, een groep binnen Xebia die bedrijven helpt bij de innovatie van het Scrum vakmanschap.

 

Training geven aan beginnende en ervaren Scrummers doet zij daarnaast ook erg graag. Haar trainingen zijn gevuld met activiteiten die zich richten op de cognitieve vaardigheden van de mens. In haar lessen staat de cursist centraal, niet de trainer.

Interactieve sessie

Evelien had al van alles geprobeerd om de Scrum Events levendig, waardevol en leuk te houden. Verschillende vormen, facilitatietechnieken etc. Pas toen zij ging kijken naar de theorieën over hoe het menselijk brein werkt, hoe mensen geactiveerd worden, hoe men beter oplet en leert etc, kon ze de Scrum Events echt verbeteren.

 

In deze interactieve sessie neemt ze je mee in de wereld van cognitieve neurowetenschappen en onderzoekt hoe de 6 principes van Training From The Back of The Room toegepast kunnen worden op de Scrum Events.

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.