Mattijs van Kooten
Achmea logo

Mattijs van Kooten

Mattijs heeft 10 jaar ervaring als lean/agile-coach in productie- en in kantooromgeving. Daarin begeleid hij teams in hun transitie naar lean werken. Daarbij is samenwerken en redeneren vanuit het probleem het uitgangspunt. Dus de methode (en tools) als oplossing en niet als doel op zich.

Als onderdeel van het coachen geeft hij trainingen en workhops over uiteenlopende onderwerpen  van lean en agile. Daarbij geeft hij ook training bij het Nyenrode Lean Institute over Lean Management “Leren door doen”.

In Achmea begeleidt hij als agile coach teams in hun transitie naar Agile werken. Afgelopen jaar hebben ze bij Debiteuren Management binnen Achmea een indrukwekkende transitie doorgemaakt van waterval naar agile werken.  In deze transitie is het SAFe raamwerk als uitgangspunt genomen en Debiteuren Management heeft daar een eigen invulling aan gegeven.

Randy Soet

Randy heeft 15 jaar leidinggevende ervaring in het bank- en verzekeringswezen. Zijn juridische achtergrond combineert hij met zijn passie voor lean werken / continu verbeteren. Als MT lid bij de afdeling Debiteuren Management en leidinggevende van drie Product Owners, is hij vanuit business perspectief verantwoordelijk voor IT & Change. In de agile transitie vormt hij als Product Manager binnen het SAFe framework de leidende coalitie samen met de Release Train Engineer. Het succes van de transitie is volgens hem te wijten aan de combinatie van lean en agile, met de echte drive van individuen om samen waar te maken.

Kristof Saey

Kristof Saey heeft zich de afgelopen 2 jaar bezig gehouden met de agile transitie in de IT voortbrengingsketen. De focus op deze transitie bestond vooral uit het bij elkaar brengen van IT samen met de business om vervolgens op basis van klantwaarde het portfolio te realiseren. In deze transitie heeft hij de rol van Release Train Engineer uitgevoerd.

Praktijkcase:
Van hippie Agile naar being Agile in 6 maanden

In de praktijkcase: “Van hippie Agile naar being Agile in 6 maanden” wordt je meegenomen in de reis die Debiteuren Management bij Achmea heeft doorlopen. Daarin wordt aandacht gegeven aan verschillende onderwerpen zoals:

  • uitstekende business- en IT-alignment,
  • scaling Agile op basis van het SAFe framework en
  • een hands-on mentaliteit van de leidende coalitie.
Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.