Henny Silfhout | Scrum Event

Henny van Silfhout

“Om de transformatie te versnellen willen we Scrum introduceren. Kun je ons daarbij helpen”. Dat was de vraag die Henny kreeg in 2016 van de Gemeente Eindhoven. Hij heeft daar als Scrum Master het Scrum framework geïntroduceerd en geïmplementeerd binnen het Sociaal Domein. Hij coacht nu 2 teams in het kader van de transformatie van het Sociaal Domein.

Henny is er van overtuigd dat Scrum er voor kan zorgen dat mensen en teams excelleren en hierdoor ook de organisatie optimaal floreert. Scrum in non-IT omgeving? Ja! Daar gelooft Henny heilig in. Henny heeft al ruim 15 jaar ervaring in projectmanagement en projectmatig werken. De laatste 9 jaar doet hij dit met veel plezier als zelfstandig ondernemer. Vanaf zijn introductie met het Scrum Framework was dit een feest van herkenning omdat het een manier van werken is die hij vanuit zijn faciliterend leiderschap al jaren het liefst deed. Scrum gaf daarbij direct een aantal extra handvatten om teams nog beter en effectiever te laten werken. Het enthousiasme voor Scrum deelt hij graag met anderen, vooral om ervaringen te delen en van elkaar te leren.

Praktijkcase:
Scrummen bij de Gemeente Eindhoven

“Wat is dit leuk! Nu zijn we echt een team” en “Die productbacklog ziet er goed uit. Heb je nu ook nog een planning voor het komende halfjaar” of “Dit is zo anders, dat werkt toch niet voor ons”. Zo maar een aantal quotes die we hoorden tijdens de implementatie van Scrum. Henny zal de struggles en de lessons learned van de gemeente Eindhoven in het implementatieproces met jullie delen. Deze interactieve sessie zal met name gericht zijn op:

– Agile/Scrum werken in een traditioneel ambtelijke organisatie

– Product denken in een procesgerichte organisatie

– Hoe Scrum in te zetten in een non-IT omgeving

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.