Gunther Verheyen | Scrum Event
Scrum org logo

Gunther Verheyen

Gunther Verheyen is een ervaren Scrum professional (2003). Na een carrière als consultant, werd hij in 2013 de partner van Ken Schwaber, de vertegenwoordiger van Scrum.org in Europa en beheerder van de cursussen en examens van Scrum.org. In 2016 besloot Gunther om zijn weg van Scrum verder te zetten als onafhankelijke Scrum Caretaker. Gunther is de auteur van het boek “Scrum – A Pocket Guide” (2013), dat in het Nederlands beschikbaar is als de “Scrum Wegwijzer” (2016).

Closing Keynote:

Re-vers-ify. Re-imagining your organization.

Gunther gelooft dat elke organisatie zichzelf kan her-denken, zichzelf kan re-vers-ifiëren. Het is volgens hem zelfs noodzakelijk om het ware potentieel tot innovatie te beginnen benutten.

In zijn werk met mensen en hun organisaties, vertrekt hij steeds van de eenvoud en de meest elementaire principes van Scrum, ongeacht of de organisatie reeds Scrum toepast of niet en ongeacht de grootte van de organisatie. Hij licht het doel van de regels toe, en de wijze waarop deze bijdragen aan het verhogen van business agility. Telkens opnieuw stelt hij vast dat mensen over de mogelijkheden van Scrum bijzonder enthousiast worden. Maar het vraagt ook veel verbeeldingskracht: hoe zou Scrum kunnen werken binnen de bestaande organisatie?

Gunther richt zich in 2017 heel erg op (de eenvoud van) Scrum als de motor van organisatorische verandering. Zijn verhaal tijdens het Scrum Event van dit jaar is gebaseerd op zijn observaties en ervaringen, gecombineerd met zijn overtuigingen over wat mogelijk is.

 

Bestel hier je tickets of bekijk hier de rest van het programma.